ZAKELIJK

WIL JIJ OOK GEZONDE WERKNEMERS?

Inleiding

De meeste werkgevers weten hoe belangrijk het is om aandacht en tijd te besteden aan gezondheid en vitaliteit van hun werknemers. Bij gezondheid gaat het naast fysieke gezondheid vooral ook om psychisch-emotionele gezondheid. Anders gezegd lekker in je vel zitten en zoveel mogelijk een leven in balans. Daar schort het bij heel veel mensen aan. De oorzaak hiervan ligt vaak in een onbalans in een of meerdere levensgebieden. Denk hierbij aan werk, relatie, financiën, gezin, familie, persoonlijke ontwikkeling, ontspanning en gezondheid.

Ontwikkelingen

De recentelijke ontwikkelingen in de wereld kunnen voor extra uitdagingen zorgen in het leven van zowel werkgever als werknemer. Een werkgever heeft om te gaan met een andere manier van leidinggeven en werken. Meer thuiswerken kan zeker voordelen bieden zoals minder reistijd, meer tijd voor het gezin en flexibiliteit rondom ontspanning. Het heeft ook een keerzijde. Beeldscherm werk kan vermoeiender zijn en meer fysieke klachten geven zoals nek- en schouderklachten. Er bestaat ook de kans op meer alleen voelen door minder sociale contacten zoals het koffiemachine praatje. Tijdig onderkennen van wat er aan de hand is, biedt ruimte om bij te sturen op weg naar een nieuwe balans in het omgaan met de veranderde situatie.

WIN-WIN

Bij de wat grotere werkgevers en multinationals wordt over het algemeen in meer of mindere mate eerder aandacht besteed aan gezondheid en welzijn. Dit in tegenstelling tot het MKB waar dit onderwerp vaak onderbelicht blijft om allerlei valide redenen. Onderzoek wijst uit dat werkgevers die hier wel aandacht aan besteden op de langere termijn werknemers hebben die vitaler en gezonder zijn. Gezondere werknemers, minder verzuim en daardoor een lagere instroom in de WIA kan uiteindelijk tot grote kostenbesparingen leiden voor een werkgever. Het resultaat is dan ook een WIN-WIN situatie voor zowel de werkgever als werknemer. Samen werken aan gezondheid en welzijn van werknemers, draagt bij aan een vitaal en gezond bedrijf.

Aanbod

Naast mijn professie als therapeut, coach en stresscounselor kan ik meerdere tools inzetten die helderheid en inzicht verschaffen in gezondheid en welzijn bij werknemers. Tevens werk ik samen met een aantal professionals om het beste resultaat voor een werkgever met hun werknemers neer te zetten. In overleg bepalen we samen de inhoud van hetgeen we gaan doen. Als eerste stap kunnen we een kort gezondheidstraject opstarten. Dat kan al snel tot meer gezondheid en vitaliteit leiden voor werknemers. Vanzelfsprekend wordt rekening gehouden met de privacy van zowel werkgever als werknemer.

Interesse

Mocht je meer informatie willen ontvangen of belangstelling hebben voor een kort gezondheidstraject, neem dan contact op via onderstaande button. Daarna maken we een een afspraak om de wensen en mogelijkheden in detail af te stemmen. Samen op weg naar nog meer gezondheid en welzijn voor werknemers in het bedrijf.

Reacties zijn gesloten.