OVER MIJ

Mijn naam is Corné Simons en mijn geboortejaar is 1956.

In het ondernemers gezin waar ik ben opgegroeid waren vele spanningen. Als kind had ik het idee dat anders was dan andere kinderen. Ik voelde van alles met mijn sensors die de hele dag alert waren. Mijn hoog-gevoeligheid was er, alleen hoe ging ik daar mee om was waar ik toen geen antwoord op had. Er waren ook regelmatig kritische stemmen mijn richting uit als teken dat ik iets niet goed had gedaan, het was niet snel goed genoeg. Ik deed steeds meer mijn best om de liefde en aandacht van mijn ouders te krijgen en om te bewijzen dat ik wel goed genoeg was. Ik ging steeds meer twijfelen, voelde onzekerheid en angst om fouten te maken. Wisten mijn ouders, die uit de oorlog kwamen. Angst hadden beide ouders meegenomen uit de oorlog.

Later in mijn leven realiseerde ik me dat dat helemaal niks met mij te maken had. Door innerlijk werk te doen, veranderde mijn bewustzijn, waardoor ik daadwerkelijk anders naar dingen kon kijken. Er ging een wereld voor me open en door anders te kiezen veranderde mijn leven en kwamen daadwerkelijk andere dingen op mijn pad door de acties die ik ondernam.

Werkzame leven

In mijn werkzame leven waren het vooral de uitdagende en complexe opdrachten die mijn aandacht trokken. In mijn jeugd had ik al geleerd hoe met spanning en stress om te gaan, wat mij in het bedrijfsleven heel veel moois heeft opgeleverd zoals mogelijkheden tot groei, warme contacten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagende jobs. De laatste jaren werkte ik 60-70 uur per week en daarnaast was ik nog voorzitter van een stichting voor 10-15 uur per week. Ik was 6 dagen per week druk aan het doen en op zondag was ik bij aan het komen om op maandag weer te kunnen presteren. Ik had immers geleerd dat ik mijn best moest doen en opgeven kwam niet in mijn woordenboek voor. Mensen om je heen denken dat je het allemaal goed voor elkaar hebt met een eigen woning, mooie auto en een paar keer per jaar op vakantie. Ja, dat was de buitenkant. Wat de mensen toen niet wisten was dat ik ongelukkig was en me vaak alleen en onbegrepen voelde. Vrijheid die was compleet verdwenen en mijn gezondheid had stapje bij beetje behoorlijke schade opgelopen.

Tijdens een nieuwe reorganisatie kreeg ik te horen dat ik mocht vertrekken. Ik wist dat ik erbij zat. Toen ik de ontslagbrief van mijn Indiase people manager via videowal kreeg overhandigd, ging er een warme gloed door mijn borstgebied. Het voelde als een bevrijding van iets waar ik al jaren in gevangen zat en waar ik uit wilde komen op weg naar een ander leven. Een traumatische ervaring was er voor nodig om mij duidelijk te maken dat er iets anders nodig was in mijn leven. Een jaar ervoor had ik samen met mijn toenmalige partner besloten de relatie te beëindigen. Die gebeurtenis had ik meer aandacht mogen geven om te verwerken. Door de drukte van het werk liep het anders. Er was door alles wat ik had meegemaakt werk te verzetten in mijn eigen winkel. Op mijn werk had ik niet de kracht om de keuze te maken om te stoppen. Ik wist al heel lang dat er voor mij iets anders weggelegd was, alleen twijfel, angst en onzekerheid hielden mij tegen om dat besluit te nemen. Angst voor het onbekende, angst voor het niet weten wat er zou komen, angst dat ik opeens geen inkomen zou hebben. Ik had serieus te luisteren en aandacht te besteden aan het signaal van mijn lichaam. Het ontslag is uiteindelijk mijn overwinning geworden. Er was iets anders voor mij weggelegd in het leven, waarin ik op een andere manier kon bijdragen aan het leven van mensen. Ik had te luisteren naar de signalen, hoezeer de mind er zich ook mee probeerde te bemoeien en me terug probeerde te krijgen in het ‘oude’ leven. 

Na het ontslag kwam ik in één van de moeilijkste fases van mijn leven terecht, een vorm van burn-out met vooral het gevoel van een innerlijke leegte. Ik voelde me uitgeput en opgebrand. Het afscheid nemen van een werkomgeving waar ik heel lang deel van was geweest viel me heel zwaar, alhoewel mijn lichaam al jaren aangaf dat het nodig was om die stap te zetten. Ik had in deze inspirerende omgeving het grootste deel van mijn werkzame leven met heel veel plezier, loyaliteit en passie samengewerkt. Ik heb me gedurende mijn werkzame leven de ondernemer binnen een grote onderneming gevoeld. Ik werkte of het mijn eigen onderneming was met grote verantwoordelijkheden. Dat alles was mij vanuit thuis met de pollepel ingegoten en dat doe ik nog steeds. Die ondernemer ben ik gebleven, met grote dank aan mijn ouders. Mijn motto in het leven is “never give up”. De meeste mensen die opgeven, geven namelijk op als ze er bijna zijn!

Signalen

Na het ontslag liet het lichaam steeds duidelijker horen dat ik de nodige signalen gemist had jaren ervoor. Ik ging al jaren naar een manueel therapeut, waar ik elke zes weken een nieuwe afspraak maakte. Er ging toen nog geen lampje branden. Het lichaam protesteerde en gaf allerlei voor mij toen vreemde signalen. Het lichaam had oplossingen bedacht waar ik naar had te luisteren. Zowel fysiek als mentaal was mijn lichaam in onbalans geraakt. Vermoeidheid, uitgeput, leeg, boos en verdrietig waren mijn deel geworden. Daarnaast had ik last van mijn huid en darmen en sliep slecht. Ik heb een jaar de tijd genomen om dit trauma en deze burn-out te verwerken en tot rust te komen. Mijn geest wilde iets anders, namelijk een nieuwe baan zoeken. Dat was heel zwaar en nog nooit was ik er zo aan toe geweest. Mijn lichaam gaf aan dat het genoeg was. Nu kan ik dankbaar zijn dat het lichaam die signalen heeft gegeven, toen was er vooral weerstand.

Bewustzijn

Na een vakantie naar Andalusië met mijn zoon, waar we genoten hebben van de dingen om ons heen was er ook ruimte voor reflectie. Met hele fijne ondersteuning van lieve mensen en therapeuten om mij heen heb ik lichtpuntjes gezien op weg naar een ander leven. Een leven in vrijheid, een leven vanuit mijn hart, een leven vanuit liefde, een leven in gezondheid, een leven vanuit dankbaarheid, een leven vanuit aandacht, een leven vanuit verbondenheid met mezelf en de ander. Iets wat ik al heel lang voelde kwam dichterbij. Door steeds meer bewustzijn werden nieuwe deuren geopend. Steeds vaker maakte ik contact om van betekenis te willen zijn in het leven van mensen. Het van betekenis zijn voor mensen op weg naar nog meer bewustwording, gezondheid en vrijheid. 

Door mijn balans in mijn leven terug te vinden en mijn klacht om te zetten naar mijn kracht, heb ik mijn droomleven gemanifesteerd. Ook ik heb een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan mijn leven, waardoor ik nu in staat ben om nog meer te leven in bewustzijn, gezondheid, vrije tijd en vrijheid. Ik maak elke dag de keuzes die ik wil maken waarbij ik het super gaaf vind om andere mensen te dienen in hun reis van het leven.

Die reis in het leven is ook voor jou weggelegd en die start met jouw besluit en jouw keuze om dat hoofdstuk te willen schrijven.

Dankbaarheid

De mensen die mij begeleid hebben naar mijn liefde in het leven, die mij inzicht en helderheid in mezelf hebben laten zien dat ik helemaal mezelf mag zijn om het allerhoogste uit mezelf te halen, die mensen ben ik nog steeds super dankbaar. Het heeft mij bijna 7 jaar gekost om de uiteindelijke sleutel te vinden van het slot dat klachten heet. Met de kennis die ik  nu heb dat anders.

Stress en spanning heb ik weten om te buigen tot mijn kwaliteiten in het leven, die ik nu kan inzetten bij de begeleiding van mensen op weg naar hun dromen in het leven. Een leven naar meer bewustwording, gezondheid en vrijheid.

Passie

Ik gun jou ook dat je jouw passie en droom gaat manifesteren, zodat je datgene kunt gaan doen wat je vanuit je hart graag wil doen. Jij hebt ook iets unieks in dit leven bij te dragen. Ga doen wat jij hier te doen hebt in het leven. Jouw droom gaan leven en jouw bijdrage leveren aan de mensen op deze prachtige aardbol. De wereld heeft ook jou heel hard nodig. Ga doen waar je energie van krijgt. Ga doen wat je heel veel voldoening en levensvreugde geeft. Helemaal mogen ZIJN wie je bent en dat bijdragen aan deze prachtige aardbol. Ook jouw kwaliteiten zijn nodig.

Ik ben mijn eigen onderneming gestart en blijf me daar verder in ontwikkelen. Ik begeleid nu mensen naar meer gezondheid, meer vrije tijd en vrijheid in het leven. Het is aan jou om ook die keuze te maken. Ook voor jou is het weggelegd om te gaan waarvoor je geboren bent. Dat alles start met een besluit om dat leven te gaan leven en om dat nieuwe hoofdstuk toe te voegen aan jouw leven.

In het dagelijks leven besteed ik aandacht aan bewustzijn, gezondheid, schrijven, beweging, meditatie en yoga. Dankbaarheid, verbondenheid en het dienen van mensen, zijn hierbij voor mij van essentieel belang. Daarnaast geef ik terug aan de wereld en de aardbol.

GELOOF JE DAT IK JOU VERDER KAN HELPEN,ZET DAN NU JOUW EERSTE STAP ZETTEN?

Gratis!

Boek jouw inspiratie sessie!

Jouw sessie is 100% gratis. Click op de button!

Reacties zijn gesloten.