Heb je moeite met slapen?

Goed slapen een noodzaak

Een deel van de dag slapen wij. Een volwassene slaapt gemiddeld toch al gauw 7 tot 8 uur aangesloten per nacht. Die rust heb je ook nodig om jouw leven te kunnen leiden vol met energie en in ontspanning. Daarnaast herstelt het lichaam tijdens de slaap van de activiteiten die gedurende de dag zijn uitgevoerd. Dat kunnen zowel lichamelijke als geestelijke activiteiten zijn. Vooral de hoeveelheid aan gedachten die we hebben, kan ons soms letterlijk uit een gezonde slaap houden.

Basisuitrusting ieder mens

Net zoals eten en drinken, behoort slapen tot de basisuitrusting van ieder mens. Dat zou normaal gesproken vanzelf moeten gaan. Toch werkt het niet zo bij veel mensen. We slapen slecht in, we worden een of meerdere keren wakker en we slapen niet door, we worden veel te vroeg wakker, we worden moe wakker, kunnen nauwelijks uit bed en ga zo maar door. Als klein kind sliepen we meestal als een roos. Bijzonder dat dit nu anders geworden is.

Oorzaak en gevolg

Wist je dat een langdurige slechte slaapkwaliteit gevolgen kan hebben op jouw gezondheid? Psychische en fysieke klachten zoals burn-out, depressiviteit, overgewicht en concentratiestoornissen komen maar al te vaak voor als gevolg van een slechte slaapkwaliteit.

Een veel dieper gelegen oorzaak komt meestal naar voren als het probleem dat mensen ervaren die moeite hebben met slapen.

Hoe wakker lag ik?

Ik had soms ook van die momenten dat ik minder sliep. Wat was er aan de hand was de vraag die ik me stelde? Vaak waren het de vele indrukken en gedachten die me uit slaap hielden. Opgeslokt door de drukte van de dag en te weinig ruimte om te reflecteren en te ontspannen. Dat waren voor mij dan de oorzaken van een mindere slaapperiode. Ik ging op ontdekkingsreis uit en kwam erachter wat werkte voor mij. Mijn slaapcyclus, mijn ontspanning voor het slapen, mijn ideale slaapruimte en dat allemaal in een persoonlijk stappenplan om daar te komen. Nu slaap ik de meeste dagen zo’n 7 a 8 uur en sta ik ‘s morgens uitgerust en energiek op. Dat is ook voor jou weggelegd!

Het kan anders

Door die dieper gelegen oorzaak helder te krijgen en aan te pakken, ben je in staat om jouw slaappatroon te veranderen naar een voor jou gezond slaappatroon. Daar wil ik jou graag meer helderheid en inzicht over geven. Wil jij dat ook?

Boek dan hieronder jouw gratis inzicht sessie waarin ik met jou meekijk naar jouw slaappatroon, als eerste stap naar verandering.

INSPIRATIE SESSIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *