Herken jij jouw klacht?

Toen ik 13 jaar was en op de middelbare school zat, voelde ik me opeens heel moe en futloos. Bij de dokter kreeg ik te horen dat ik de ziekte van Pfeiffer had en rustig aan moest doen. Wat ik mij herinner is dat dit een minder prettige en stressvolle periode uit mijn leven was. Veel druk vanuit thuis om goede cijfers te halen en daarnaast vond ik het lastig om mijn grenzen aan te geven thuis. Als we in het weekend naar het bos gingen had ik regelmatig hevige hoofdpijn/migraine klachten en dan moest ik regelmatig overgeven. Wat wilde het lichaam mij allemaal vertellen? Daar was ik in die tijd helemaal niet mee bezig en mijn ouders wilden maar één ding, namelijk dat ik beter werd zodat ik op school weer goed ging presteren. Daar ging het tenslotte in de maatschappij om, iets bereiken in je leven! Dat er weinig aandacht voor het uitzieken is geweest, werd mij op 41 jarige leeftijd helder gemaakt. Ik kreeg opnieuw de ziekte van Pfeiffer, alleen nu veel heftiger dan de eerste keer. Ik was op vakantie in Frankrijk en de taal was een extra uitdaging om aan te geven bij de dokter hoe ik me voelde. Ik kreeg een of ander medicijn waar ik me steeds beroerder door voelde en besloot om naar huis te gaan. Die reis vergeet ik mijn leven niet meer en heb het ervaren als een slopende tocht. Thuis aangekomen in Eindhoven maakte ik een afspraak met een natuurgeneeskundig therapeut. Mede door zijn begeleiding was ik na ruim 3 maanden rustig aan doen hersteld van deze vermoeiende ziekte.
Nu is mij duidelijk geworden wat de ziekte van Pfeiffer mij te vertellen heeft gehad. Onder professionele begeleiding is het mij gelukt om de ziekte van Pfeiffer onder ogen te zien en te verwerken. Zo mooi om dat mee te mogen maken.

Wil jij ook meer helderheid over je klacht en een eerste aanzet  maken op weg naar herstel? Dan is het traject “Van je klacht naar je kracht” iets voor jou. Schrijf je dan nu in voor dit traject.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *